Blog >> 166

>> SzervizZsunior // Alfa 166 2.4 JTD // 2013-09-27

Nem szokásom blogot írni, de ezt most muszáj megírnom. :)
Decemberben, mikor a vasat vettük láttuk, hogy futóműves lesz a hölgyemény, de húzódott a dolog, meg annyira nem is volt vészes.. Szó, mint száz, Székesfehérvár felé az autó finoman rázni kezdett, nem éreztem biztonságosnak, úgyhogy Tottiékhoz megérkezvén meg is kértem a mestert, hogy intő szemeit vesse rá a futkározóműre.

Hát nem annyira tetszett amit láttunk.. Gyakorlatilag a gátlókat meg a rugókat leszámítva nem volt használható alkatrész a futóműben, a gumik szanaszét kopva.. szóval nem nézett ki jól. Az autó ott is maradt Totti-nál, aki elvállalta, hogy lábra állítja a vasat.

Az eredmény az ami miatt ezt az egészet elkezdtem írni. Valami hihetetlen a változás. Feszes, pontos, nem találok rá szavakat. Igazán most érzem azt, hogy mennyire rossz volt előtte. Hihetetlen jó munkát végzett Totti, gyorsan készült, és nem kellett eladnom a vesémet sem.

Plusz volt olyan jófej ez a manus, hogy kicserélte az emblémáimat, felpolírozta a fényszóróimat és újrakábelezte a csomagtér-nyitásért felelős kábeleket.

Totti! Grazie mille! :))

Úgy gondolom a lehető legjobb helyre vittem az autót. :)

Elöl mindkét oldalon cserélve lettek fentiek ( ha esetleg valaki nem jött rá: a gólyalábak ) tokkal vonóval bal oldali rugótörés okán Zé.-nél. Rugók, lengéscsillapítók. Sokkal stabilabb lett az eleje, örülünk.

>> SzervizSmith // Alfa 166 2.4 JTD Distinctive // 2013-08-22

288150 km
Teljes hátsó futómű felújítás, és részleges első. (felső lengőkarok)

Hol máshol, mint Zé.-nél (is) praktizálgat egy ideje időnként Tibi, a klíma-guru. A nuvolát már nem működő klímával vettem még tavaly, azonban most jött csak el az idő, hogy rábízzam a hiba oknyomozását és esetleges rendberakását egy szimpatikus, hozzáértő emberre. Így is történt, szerencsére csak egy nyavalyás O-gyűrűt kellett cserélni a kompresszornál. :)

Mélyhűtőláda lett a verda, a 166 klímája - ha jó - brutálisan képes hűteni, ellenben a 156-tal.

Festékanyag is lett betöltve, ha esetleg valahol majd még szivárogna a rendszer ( nem fog ), nyomban meg is mutatja a gyengéjét.

>> EgyébPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2013-07-09

Sajnos nem birták sokáig a vredestein gumik meg a hátsó pzero-k is elkoptak!
Helyüket 70% Conti Sportcontact 2 gumik vették át!Elvileg defektűrő, így még jobban meg van erősítve az oldalfala...ezt érezni is a menetkomforton, de a kezdeti tapasztalatok ettől függetlenül pozitívak!...ja és tapad mint állat:)

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2013-06-26

Az anyósoldali ajtóban megadta magát a központizár motor...még anno vettem vagy 4 motort igy csak ki kellett cserélni és megint zárja az ajtót...yes:-)

 

Az előző kettőt kihagytam - ázni és fázni nem igazán kívántam egyik esetben sem. Idén a rekkenő napsütés ismét odacsalt engem is, és kedvencemmel emeltem az esemény fényét. :P Afféle portfólióként vittem magammal, hiszen eladó ez a gyönyörűség is. Nagy örömmel töltött el, hogy sokan megtekintettétek AZ UTOLSÓ GYÁRI FÉNYŰ nuvolát - még ha karcos is itt-ott az öreg rinya. Jókat beszélgettem, vettem néhány matricát, hallgattam a zenét ( NEKEM TETSZETT AZ IDEI FELHOZATAL ), fociztam Zoli tündéri kislányával, megettem a szendvicsüket ( amit itt is NAGYON köszönök a családnak ) - szóval jó volt. Kicsi családom hölgytagjainak külön-külön elfoglaltsága volt, nem jöhettek velem.

A nuvolát végre arra használhattam, amire való: hosszabb távon, tempomattal suhantunk együtt. Egyébként 10,3 literes fogyasztással, de ezt csak érdekességként írom, a bellánál nem ez a lényeg. Csodálatos autó. Pont.

Petya77 cartárs készített egy pár fotót rólunk...

 
>> Eseménytipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2013-05-05

Ez gyors volt. A meghirdetett áron mondjuk nem is csoda, hogy elkelt. Jó kis verda, pár dolog hiányozni fog belőle így egy hét után is. :( Jó helyre, Kecskemétre került, a szimpatikus új tulaj természetesen invitálva lett köreinkbe.

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2013-04-30

A vásárláskor Zoli cartárs Zoli1980széleskörűen és őszintén világosított fel az autó általa ismert állapotáról, amit EZÚTON IS KÖSZÖNÖK NEKI. Az eddig az autóért megtett erőfeszítéseit szintén. Így kéne ezt mindenkinek csinálnia...

A Zé.-nél történt alapos kiolvastatás igazolta is minden szavát, így cserélve lettek a következők: légtömegmérő, alsó főtengely holtponti jeladó, bal hátsó ABS jeladó. (minden alkatrész bontásból származik)

Egész jó és kifejezetten szerethető autó ez is...
Hibakódok száma: nulla.