Blog

>> EgyébMenyus // Alfa GT Blackline Q2 // 2007-08-15

Szóval a törés.
A Pólusban van az egyik üzletünk, és én voltam az ügyeletes eladólány azon a bizonyos napon. A Pólus M3-as felé eső részén szoktam parkolni, mert az van közel az üzlethez. Nem a szokásos helyeim (általában maradék parkolók, mert ritkán érek be időre) valamelyikére álltam, mert volt közelebb is hely. Örömmel elfoglaltam egy kb. 1,5 autónyi helyet egy szeméttömörítő mellett, ahova nem lehetne állni (persze mindig foglalt).
Az autó jobb oldalánál volt egy parkolást akadályozó kis olszlop, de bőven hagytam helyet.
Aztán jött a munka. Tudvalevő hogy az emberek sajna nap nap után nem tapossák egymás sarkait, hogy nálunk vásároljanak, és ez a nap is igen unalmasra sikeredett. Alig vártam már a zárást.
Bepattantam a kocsiba és óvatosan kezdtem előre gurulni, mert nem láttam ki a szeméttömörítő mögül, a GT eleje meg elég hosszúra sikeredett Bertone áldásos tevékenysége folytán. Azért is voltam különösen óvatos mert itt előszeretettel száguldoznak magukat versenyzőnek képzelő ifjú titánok, mondván itt nem nagy a forgalom, lehet nyomni neki.
Mikor már kiláttam (nem jött senki) belekezdtem a kanyarodás műveletébe elfelejtvén a jobb oldalt rejtező oszlopot (annyira összehúzta magát, hogy amikor kijöttem nem vettem észre, persze a másik oldalról közelítettem).
Egy szónak is száz a vége ( legalábbis az ÉN esetemben) ráhúztam kanyarodás közben, amit szörnyű fémes hang kísért. Mintha sírt volna a GT. Hát biza ÉN is majdnem...
Reflexből fékeztem, visszatolatás, majd nagyobb ívvel abszolváltam a kanyart. Stresszhelyzetekben általában jól reagálok ezért kiszállásom után végtelen nyugalommal konstatáltam a kárt. Ami megtörtént az megtörtént, csak magamat hibáztathatom. Most a skizók is dermedt csendben osztoztak fájdalmamban.
Mivel alapvetően pozítiv hozzáállásom van a világ dolgaihoz (azaz félig tele a pohár) ebben is találtam jót. Az ajtó nem húzódott meg biztosan lehetett zárni, és a hátsó sárvédőn keletkezett kisebb horpadástól eltekintve, a kocsi teljesen járóképes maradt. Esztétikailag nem hat jól, de egy sárvédő cserével valószínüleg orvosolható.
Nem fényképeztem le, mert a rossz emlékeket igyekszem meglehetősen szűk agytérfogat kapacítás részre száműzni. Azért a kárfelvételes, biztos csinált néhány fotót, ilyformán tolakodva be szűk családi környezetembe.
Szóval így történt, és legyen ez tanulság minden kedves Cartárs részére...

 
>> SzervizLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2007-08-15

A kissé kopott betétek helyét átvették az új Textar betétek.
Új fékbetétek
Féktárcsák szabályzása
Féknyergek festése
Fékolaj csere
A munkát egy kollegám segítségével saját kezűleg végeztem. :)
Km óra állása: 128257km

>> Tuning és extraLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2007-08-15

Mivel már alig láttam ha kicsit is sötét volt, gondoltam kicserélem az izzókat a tompított fényszóróban. Az eredmény leírhatatlan... végre látok :D

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-08-14

Letelt hát a balatoni hétvégénk,a fürdés nélküli,zivataros,borkóstolós,sátorozós.

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-08-14

Na,szóval itten vagyunk a vendéglőben,ahol is bár jól nem laktunk de vízuális élményekkel távoztunk:

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-08-14

Na,ma sem fürödtünk a Balatonban,inkább átmentünk Tihanyba,ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és ahol is éhünket csillapítottuk.

>> Szervizödi159 // Alfa 156 1.9 JTD 8v SW Distinctive // 2007-08-14

Large szerviz. Gyors ,preciz, udvarias munka, köszönöm.

 
>> EgyébB-la Ÿ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2007-08-14

Mára meglett az összes kisautó. Van egy sorozat a vitrinben és egy bontatlan...

 
>> Tuning és extraSKrisz // Alfa Spider / GTV V6 TB Rosso // 2007-08-14

Nakéremszépen! Nem napon égtünk le (ott max. mattulunk:)) de bizony egy kicsit le(be)pirultunk! Bizony-bizony... Hosszú várakozás után megérkezett a rosso bőr a fapadosoknak! :) Egy kis(?) segítséggel (itt is thx. to Falcock!) először kikerült a nero, aztán szépen be a rosso! Szóval mostmárcsak, az első osztályt kell összevadászni valahol, a teljes piruláshoz! :))

 
>> Szervizsztane // Alfa 156 SW 2,4 jtd 20V M-Jet // 2007-08-14

ma 83848 kmóra állásnál megtörtént a nagyszervíz, ékszíjak, görgők, feszítők, szűrők, oljacsere,
kódolvasás, átvizsgálás.
tapasztalat, eredmények: egy hibakód található amely az üzemanyagszűrő fűtésénél jelez hibát, amelyet elektromos szaki hiányában szeptemberre halasztottunk.
az autón látszik, hogy rendszeresen szakműhelyben járt, legutóbb mindkét első felső lengőkart cserélték, valamint elöl-hátul új fékbetéteket kapott.